Jak správně krmit psa v různých věkových fázích života

Stejně jako lidé má váš pes různé nutričně vyvážené krmivo v závislosti na jejich věku. Více než třetina nových majitelů psů tvrdí, že mít nového pejska je jako mít dítě a stejně jako miminka i štěňata potřebují lásku a péči, také vyžadují specifickou výživu, která jim pomůže podpořit jejich růst a vývoj.
Pokud je pro vás výchova psů novinkou a cítíte se ohromeni množstvím krmiv pro psy, my vám výběr trochu zjednodušíme.
 
Udělejte pro svého nového psího kamaráda to nejlepší
Stát se novým majitelem domácího mazlíčka znamená učinit mnoho rozhodnutí, abyste mohli říci, že zdraví vašeho psa je v nejlepší kondici. Než se začnete příliš znepokojovat, nezapomeňte jednoduché pravidlo, výběrem správného krmiva pro různé životní fáze podpoříte dlouhé zdraví svého psa. Je to tak snadné.
 
Vzhledem k nesmírným výhodám, které vlastnictví domácího mazlíčka přináší, není žádným překvapením, že 74 % nových majitelů tvrdí, že jejich mazlíčci během pandemie pomohli jejich duševnímu zdraví. A jak lépe to vrátit našim mazlíčkům, než zajistit, aby zůstali zdraví a ve špičkové formě? Učení se o výživě psů je klíčovou součástí zodpovědného majitele domácího mazlíčka, takže zde je rychlý přehled výživy v životní fázi.
 
 
Krmivo pro štěňata (12–24 měsíců)
Uvidíte, že vaše štěně roste neuvěřitelně rychle. Z hlediska výživy je váš pes považován za štěně do 12, 18 nebo 24 měsíců věku. Tento rozdíl je způsoben velikostí plemene. Například německá doga dosáhne dospělosti ve 24 měsících, zatímco čivava plně vyroste kolem 12 měsíců. Během tohoto období mají rostoucí štěňata jiné nutriční potřeby než dospělí psi.
 
Štěně nejen spaluje mnoho kalorií, aby dobře rostlo, ale také spaluje kalorie, aby si udrželo tělesné teplo a vysokou úroveň aktivity. To je důvod, proč potřebují získat více kalorií z bílkovin a tuků než dospělí psi.
 
Při výběru krmiva pro vaše štěně vybírejte takové, které obsahuje vysoce kvalitní živočišné bílkoviny, jako je kuřecí nebo vepřové maso. To pomůže podpořit jeho zdravý růst a vývoj.
 
Nejlepší tip na krmení štěňat:
Při výběru vhodného krmiva také dbejte na složku DHA na etiketách krmiva pro domácí mazlíčky. DHA je speciální omega 3 tuk, který může pomoci rozvoji mozku vašich štěňat tím, že je stimuluje, aby se lépe učilo a lépe se trénovalo.
 
Pro štěňata a psí juniory máme v nabídce krmivo Magnum Iberian Pork Puppy & Junior, které je vyrobeno bez masových mouček, pouze z čerstvého Iberského vepřového masa, bez lepku a bez přidaných tuků. Dalším důležitým faktorem je, že krmivo není extrudováno.
 
 
Dospělý pes (1–7 let)
Právě v těchto letech by měl být váš pes v nejlepších letech a v nejlepší kondici. Bude vyžadovat správnou výživu, aby si udržel správnou váhu a svalovou hmotu, na rozdíl od doby, kdy byl ještě štěně a zažíval rychlý růst.
 
Jakmile se váš pes stane dospělým, jeho energetické požadavky budou nižší, a pokud nesnížíte příjem kalorií, může váš pes rychle trpět nadváhou. Obezita je závažné onemocnění a je třeba se ho za každou cenu vyhnout.
 
Přejděte na kompletní a vyvážené krmivo pro dospělé psy. Mělo by obsahovat kombinaci vysoce kvalitních živočišných bílkovin, přiměřené množství živočišných tuků, sacharidů, minerálů a vitamínů, aby váš pes dostal všechny živiny, které potřebuje ve správném množství a poměru pro jeho věk.
 
Pro dospělé psy máme v nabídce čtyři druhy krmiv. Každé obsahuje kvalitní čerstvé suroviny s obsahem 68% čerstvého masa, vyráběné speciálním procesem zpracování, tepelnou úpravou za nízkých teplot, lisováním za studena.
 
 
Další zajímavý tip na krmení dospělých:
V dospělosti bude mít váš pes perfektně perleťově bílé zuby. Cílem je udržet je takto co nejdéle, takže hledejte potraviny s prokázanými výhodami, které pomohou snížit tvorbu zubního kamene.
Proto máme v nabídce nepřeberné množství dentálních pamlsků. Ať vyberete jakékoliv balení, určitě uděláte dobře a svému pejskovi jedině prospějete.
 
Krmivo pro psí seniory (7 let)
Od 7 let bude váš pes považován za seniora. Ve skutečnosti je to pro velké psy ještě méně, od 5 do 6 v závislosti na jejich velikosti.
I když je váš pes v tomto věku stále vykazuje známky vitality a energie, v jeho těle se odehrávají fyzické změny a ty vyžadují různé požadavky, hlavně na velikosti krmných dávek.
 
Krmiva Magnum jsou vhodné i pro starší psy. Je však nutné dodržovat přesné krmné dávky. Proto na konci popisku všech krmiv naleznete krmnou tabulku, jako můžete vidět níže.
 
 
Krmné dávky krmiva Magnum Iberian Pork & Ocean Fish 
pro dospělé a starší psy
 
ocean-fish-monoprotein-final
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz