Mohou psi jíst hnědou rýži?

Mohou psi jíst hnědou rýži? Ano, psi mohou jíst hnědou rýži! Nutriční hodnoty tohoto celozrnného pokrmu z něj dělají vynikající volbu jako zdroje vysoce kvalitních sacharidů krmiva pro psy. Pokud hledáte zdravou, přírodní superpotravinu, která může pomoci zlepšit zdraví vašeho mazlíčka, čtěte dále a dozvíte se více o výhodách hnědé rýže.
 
Je hnědá rýže dobrá volba pro psy?
Hnědá rýže není výbornou potravinou jen pro člověka, je to skvělý doplněk stravy každého psa. Hnědou rýži naleznete jako klíčovou složku ve všech našich granulích Magnum. Krmení s rýží poskytuje vašemu psovi zdravotní výhody, jako je vysoký obsah vlákniny, zdravé sacharidy a tuny vitamínů a minerálů.
 
Jestli se rozhodnete podávat mazlíčkům tato zdravá zrna, třeba jako přílohu k masovým konzervám, rozhodně jen vařenou rýži bez jakýchkoli koření, solí nebo dalších přísad.
 
 
Mohou psi jíst bílou rýži?
Ano, psi mohou jíst bílou rýži. Ačkoli bílá rýže může být sytá, má mnohem menší nutriční hodnoty než hnědá rýže. Bílá rýže je však pro psí žaludek mnohem šetrnější a často se doporučuje pro psy se zažívacími problémy.
 
 
bila-ryze-001 
 
Je lepší hnědá nebo bílá rýže?
Dva nejběžnější druhy rýže jsou obecně hnědá a bílá. Obě varianty jsou zcela bezlepkové. Hlavní rozdíl mezi hnědou rýží a bílou rýží je ten, že hnědá rýže obsahuje celé zrno. Bílá rýže se rafinuje a jsou odstraněny otruby a klíčky, takže se může rychleji vařit a je snadněji stravitelná.
 
Bílá rýže má vyšší glykemický index než hnědá rýže, což znamená, že má silnější vliv na hladinu cukru v krvi. Vyšší obsah vlákniny v hnědé rýži udrží vašeho psa déle sytého a zabrání žaludečním problémům, jako je zácpa. To je důvod, proč Magnum Dog Food používá hnědou rýži jako zdravou přísadu do všech svých granulovaných krmiv.
 
 
Zdravotní benefity hnědé rýže pro psy
Hnědá rýže může prospívat zdraví vašeho psa mnoha způsoby. Hnědá rýže není jen zdravý sacharid, je také plná vlákniny, vitamínů, minerálů a dalších látek, které každý pes potřebuje pro dobře vyváženou stravu.
 
 
Vláknina
Vláknina je jednou z nejdůležitějších živin v psí stravě. Většina granulí obsahuje vlákninu ve formě celulózy, ale hnědá rýže je skvělá celozrnná forma vlákniny pro psy. Pomáhá štěňatům udržovat zdravý trávicí systém a předcházet problémům, jako je zácpa nebo volný pohyb střev.
 
Vláknina je také důležitá pro zvládání cukrovky u psů a dostatek vlákniny pomáhá vašemu psovi cítit se sytý a zároveň podporuje zdravé trávení.
 
 
Vitamíny a minerály
Hnědá rýže je plná vitamínu D, který psům udržuje správnou hladinu vápníku, vitamínů B jako riboflavin a thiamin pro tvorbu energie a niacinu pro zdravou kůži a správné trávení. Obsahuje také hořčík pro silné kosti, funkci svalů a zdravé srdce.
 
 
happy-dog-krmivo 
 
Antioxidanty
Hnědá rýže obsahuje selen, který slouží jako typ antioxidant pro psy a je důležitý pro metabolismus a reprodukci. Má také vysoký obsah manganu, který psi potřebují pro zdravé kosti, produkci hormonů, regulaci glukózy a nervové funkce.
 
 
Sacharidy
Sacharidy jako zdroj vlákniny v potravě pomáhají vašemu psovi udržovat dobré gastrointestinální zdraví. Hnědá rýže poskytuje vašemu psovi sacharidy potřebné k přirozené produkci energie. Jeho tělo k tomu potřebuje glukózu a pokud ji nemůže získat ze sacharidů, začnou zpotřebovávat aminokyseliny odjinud v těle.
 
 
Kolik hnědé rýže by měl pes sníst?
Většina zdravých psů nemá problémy s trávením a zpracováním hnědé rýže, ale je důležité si uvědomit, že příliš mnoho čehokoli není dobré.
 
Vyvážená strava pro psy obsahuje asi 30 % sacharidů. Někteří psi mohou vyžadovat více a někteří psi méně v závislosti na věku, velikosti, plemeni a dalších zdravotních faktorech. Běžná krmiva pro psy obvykle obsahují 40–60 % sacharidů ze zdrojů, jako jsou obiloviny, brambory, zelenina a kukuřice.
 
Přidání hnědé rýže do psího jídla, které již má vysoký obsah sacharidů, může krátkodobě způsobit žaludeční nevolnosti a může vést z dlouhodobého hlediska k přibývání na váze nebo k vyšší hladině cukru v krvi.
 
 
Kdy se vyhnout podávání hnědé rýži psům
Zatímco hnědá rýže je pro většinu psů obecně zdravou potravinou jsou chvíle, kdy to pro vašeho pejsana nemusí být tou nejlepší volbou. Zde jsou některé případy, kdy nebudete chtít podávat hnědou rýži svým psům.
 
 
Psi s podrážděným žaludkem
Pokud váš pes trpí gastrointestinálními problémy, jako je žaludeční nevolnost, zvracení nebo průjem, budete chtít zůstat u obyčejné bílé rýže. Hnědá rýže je hůře stravitelná, když se váš pes necítí zcela fit.
 
 
Psi s cukrovkou
I když je hnědá rýže považována za docela zdravou, je to celozrnný sacharid, který se v těle přeměňuje na cukr. Zatímco mnoho tohoto cukru se přemění na energii, přebytek glukózy může být nebezpečný pro psy s cukrovkou nebo problémy s hmotností. Psi s cukrovkou nebo na bezobilné dietě nepatří mezi ty, kteří budou mít prospěch z hnědé rýže.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz