Pivovarské kvasnice a jejich benefity v krmivu pro psy

Pivovarské kvasnice pocházejí z jednobuněčného organismu, který je odpovědný za kvašení piva. Je to také bezpečný doplněk stravy pro psy, který nabízí mnoho výhod.
 
Jaké jsou výhody pivovarských kvasnic pro psy?
Pivovarské kvasnice jsou bohaté na vitamíny B (B1, B2, B3, B5, B6, B7 a B9) a antioxidanty. Podporují zdravou pokožku, vlasy, oči a funkci jater. Kromě těchto výhod mohou vysoké hladiny vitamínů B snížit úzkost u psů.
 
Pivovarské kvasnice mají také vysoký obsah selenu, draslíku, chrómu, železa, zinku a hořčíku. Tyto minerály jsou nezbytné pro různé funkce buněk a orgánů a také pro celkové dobré zdraví psa. Je důležité si uvědomit, že pivovarské kvasnice neobsahují B12, nezbytný vitamín nacházející se v živočišných produktech a někdy přidávaný do nutričních kvasnic.
 
U lidí mohou pivovarské kvasnice pomáhat při kontrole diabetu, ale to nebylo nikdy studováno u psů. Vysoké hladiny chrómu, které se přirozeně vyskytují v pivovarských kvasnicích, pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi, ale u psů to nebylo testováno. Pivovarské kvasnice lze také použít jako probiotikum a podporu trávení.
 
 
happy-dog-krmivo 
 
Odpuzují pivovarské kvasnice blechy a klíšťata?
Krátká odpověď je ano. Pivovarské kvasnice a jejich složení je zásadní pro úspěšné odpuzování blech a klíšťat. Vědci se pokusili určit, která část pivovarských kvasnic jim dává tuto vlastnost. Žádný z vitamínů ani minerálů v pivovarských kvasnicích neodpuzuje klíšťata a blechy sám o sobě, takže se jedná o více složek, které navzájem spolupracují. Pivovarské kvasnice spolu s omega-3 oleji mohou mít silnější repelentní účinek.
 
Pravděpodobně bude trvat několik dní, než zaznamenáte účinek pivovarských kvasnic proti blechám nebo klíšťatům, a ne všichni psi budou mít tuto výhodu. Proto se nejlépe podává jako doplněk k obojkům nebo jiným prostředkům, který zabíjí klíšťata, aby byl váš pes chráněn dvěma způsoby.
 
Jak dám svému psovi pivovarské kvasnice?
Pivovarské kvasnice jsou obsažené ve všech našich krmivech Magnum. Pivovarské kvasnice jsou dostupné i ve formě prášku nebo tablet.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz